lauantai 27. lokakuuta 2012

Ida-Kaisan 12 vuotis synttärit

 
Tällainen pieni nukkatukkainen tyttö oli tuhisemassa 12 vuotta sitten vierelläni.



Keskiviikkona 24.10. klo: 10.56 tuli 12 vuotta kun olen saanut pienen Ida-Kaisan. Ida-Kaisa on lapsistani ainoa, joka on syntynyt muualla, kuin Helsingissä. Hänen kotikaupunkista on Lappeenranta. Etelä-Karjalan keskussairaalassa on tyttäreni syntynyt, kun kaikki toiset ovat syntyneet Kätilöopistolla.


Juhlittiin keskiviikkona Ida-Kaisan kaverisynttäreitä. Ja teemana oli Halloween. HUUUUUU ;)

Limubooli, jossa mehujääkäsi. 


10 litran ämpärillinen poppareita. Juu, kaikki meni. No, omien lasten (4) ja mun lisäksi oli 18 vierasta lasta ja 4 aikuista. Ämpäri oli Ida-Kaisan mielestä tylsä, joten tyttö teki sille silmät.


En ollenkaan tykkää, kun jokainen "kadottaa" lasinsa. Niin meillä on aina synttäreillä, jonkinlaiset nimilaput pilleissä. Tänä vuonna oli tuollaiset isot hämähäkit. 


Tältä näytti herkkupöytä, ennen kakun nostamista. (Poppareita, maissinaksuja, mokkapaloja, pääkallopipareita, riisisuklaata, cookiepopseja, kurkkua, porkkanaa, karkkeja ja limubooli.)


Synttärisankari <3

 
Synttärikakku tietysti teeman mukainen. 


Pääkallot reunoilla.


Pääkallopiparit.


Tällainen oli koriste ennen väritystä. 


Koriste väreillä. ;)


Jenna teki pikkusiskolleen synttärilahjaksi tällaisen kauniin taulun. Tämä ei ole kuitenkaan syötävä, vaikka onkin leipuri- kondiittori opiskelijan koulussa tekemä. 


Ida-Kaisa ja Ada ovat leirillä. Viimeistä kertaa Parasta Lapsille ry:n viikonlopputoiminnassa. Täällä on hieman hiljaista. Mutta voin sanoa, että kyllä korvat lepää. Ja saan olla Jennan ja Tatun kanssa. Eilen käytiin Jennan kanssa kaupassa, saatiin höpöttää ihan rauhassa. Ja illalla katsoin Tatun kanssa Vain elämää- ohjelman ja sitten vielä Kulman pojat- elokuvan. 

Nyt pyykkiä koneeseen ja sohvalle nauttimaan digiboxin antimista ja koukkuilemaan yläkapan pitsiä. 

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!

P.S. Helsingissä maa on valkoinen ja -6 astetta nättää mittari. Ja vielä aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. 

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Syysloma

Täällä vietetään syyslomaa tämä viikko, meillä kaikilla siis.
Kävin tyttöjen kanssa Tukholmassa pyörähtämässä.

15.10.2012
 Ida-Kaisa ja Ada.




 ABBA Tribute Show

 Aivan mielettömän hyvä! 

16.10.2012
 Ida-Kaisa ja Jenna aamupalalla, että jaksaa kävellä useamman kilometrin Tukholmassa ja shoppailla. :)

 Minä ja Ada

Kamera lähti Ida-Kaisan ja Adan matkaan. Joten kuvat on otettu lapsen näkökulmasta. :)

 Ada

 Lossi. 



 Ada ihmettelee maisemia. 

Tukholmasta. (Kuvia Jennan kamerasta)

 NMKY:n toimisto. Tämä oli viimeksi myös kuvauksen kohteena. 

 Toinen pupu oli "kuollut". 


Lego Ninja oli Galleriassa ottamassa BR:n asiakkaat vastaan. :) Muutama lego mennyt tuohon. 


 Tässä pienessä karkkikaupassa oli taas pyörähdettävä. Sieltä löytyy vaikka mitä ihania herkkuja. Ida-Kaisa ja Ada nimesivät kaupan Hello Kittty karkkiparatiisiksi. Koska tuolta löytyy useampaa erilaista HK tuotetta. 




Minä, Ida-Kaisa ja Ada. 

 Jenna. HEI, Tukholmassa paistoi aurinko. 


 Gabriellalla oli erittäin hyvä ja ystävällinen henkilökunta. 

Taas kamera tytöillä mukana. 

Tämä katto oli erittäin mielenkiintoinen, kuulema. Hmmmm.....

 Tytöt asioivat kahdestaan baaritiskillä. Hakivat Ville Viikinki jäähile-juomia tai limua. 

 Mojito- rinksu. 

Keskiviikko aamu oli paluu päivä. Ja se ei ollut niin mieluinen, vesisateiseen Helsinkiin palattiin. 

 Ada katsomassa lastenohjelmaa telkkarista. Kameran takana     Ida-Kaisa.


 Viking Linen terminaali. 
 Vielä hetki ja päästään maihin. 

Kuvia on vaikka kuinka paljon. Mutta kaikkea ei voi ja viitsi laittaa. Hauskaa oli ja nyt nuo 2 nuorimmaistakin osasivat nauttia reissusta. Ja siitä, että puffetista sai hakea oman mielen mukaan ruokaa. Hyvä esimerkki tästä on Adan ensimmäinen lautanen, jolla oli ranskalaisia ja suklaamoussea sulassa sovussa. :p 

Nyt on aika lähteä painamaan pää tyynyyn, omaan tyynyyn. 2 yötä mennyt aika huonosti nukkuen ja kuunnellen ääniä, lähinnä moottoreiden. Hytti, kun oli peräpäässä, vaikkakin kannella 7. Kuului erittäin hyvin kaikki rytinä ja pörinä moottoreista ja hieman keinutti aina välillä. Mutta taas saan todeta: Oma sänky on paras!

Hyvää yötä ja kauniita unia. 

perjantai 12. lokakuuta 2012

Lapsista vapaa viikonloppu.

Kaikki lapset pois kotoa. Ja mä AION NAUTTIA OMASTA SEURASTANI. Joo, hieman pitivät töissä mua outona. Tosin, se ei todellakaan oo mitään uutta ja ihmeellistä. ;) Mutta ei oo mitään intoa lähteä minnekään. Haluan olla ja kerätä voimia tulevaan viikkoon. Vietän lasten kanssa syyslomaa koko viikon. Joo, olen TAAS LOMALLA!!! Huom!!!! Palkattomalla sellaisella kylläkin. Mutta, tässä konkurssissa ei tunnu missään. =D

Oon saanut yhden projektin melkein valmiiksi (silittäminen vielä). Nimittäin keittiön verho, alakappa, on valmis. JEE!!! Pituutta on n. 180 cm.



Kuten usein, nälkä kasvaa syödessä. Tapahtui tässäkin niin. Nyt on seuraavaksi (aloitin jo) koukutettava yläkappaan pitsi. Tulee siis ns. upotettuna verhoon. 

Täällä on iloittu erittäin kovasti pikku likkojen koulumenestystä. Kummallakin, kun on vaikeuksia oppimisessa. Ida-Kaisalla on aina ollut lukuaineet erittäin vaikeita, eikä ole ollut innostunut tekemään töitä  mm. vihkotyöskentelyn eteen juuri mitään. No, nyt yllätti ja toi historian kokeesta 7+ ja vihkotyö 7 ½. Ja biologian ja maantiedon kokeesta toi 8 ja vihkotyö 8. Opettajakin oli iloisesti yllättynyt. Ehkä vielä joku päivä tuo tyttö oikeasti oppii nauttimaan kokeisiin lukemisesta. Ada toi ensimmäisestä englannin kokeesta 7½. Oltiin täällä ihmeissämme, miten tuo on haaveilija on osannut vaikeimmat asiat täysin oikein. =D 
Tatulla loppui just TET- jakso. Ja sai hyvän paperin. No, se ei ollut yllätys. Oli tykännyt kovasti, vaikka olikin varastossa lajitellut pieniä osia paikoilleen. Mutta, jostain on aloitettava ja kokemus olla "töissä" oli mieluinen. 
Jennan koulu sujuu erittäin loistavasti. Ei ole montaa kuukautta (tosin vasta keväällä), kun tyttäreni saa ammatin. Ja tämä äiti saa olla silloin erittäin erittäin ylpeä. 

Koko kesän parvekkeella viettänyt syyskaktus ilahduttaa kukkimalla. :) En olisi itse huomannut, mutta Ada sanoi: "Äiti, toi kaktus kukkii. Siinä on monta nuppuakin."

Kuva: Mun syyskaktus kukkii.

                                                      Nyt jatkamaan vielä koukkuilua.